Västerås kulturnatt 2012

Nu på lördag, 22 september, är det äntligen dags för Västerås kulturnatt! En del unga kreatörer är delaktiga! Bland annat kan ni besöka Makeri och Tovelisa, ett gäng kreativa tjejer som bildat en ekonomisk förening tillsammans. Det är även invigning av Fabriken som också är ett gäng kreatörer som gör roliga saker!

Spana in www.vasteraskulturnatt.se och se hela programmet för kvällen. Ses på stan!

 

 

Vill ni sälja grejer på en vårmarknad?

Den 26:e maj anordnar Local Strangers and friends en vårmarknad för up and coming designers och de söker just nu kreativa själar som vill sälja sina alster.

Datum: 26 maj
Tid: 11-16
Plats: Bryggarsalen på Norrtullsgatan 12 vid Odenplan, Stockholm (väldigt stor, öppen och ljus lokal som passar bra för en vårmarknad)
Kostnad: 550:- för ett helt bord, 300:- för ett halvt bord.

Under marknaden kommer det att finnas mat och öl till försäljning samt Dj:s som spelar hela dagen. Eventet kommer marknadsföras genom Facebook, bloggar, lokalens hemsida och försöka nå ut till olika tidningar.

Maila till info@localstrangers.net för mer info och anmälan. Hitta till deras Facebook-sida här.

Bilder från Kulturmarknaden

För ett par veckor sen arrangerade vi tillsammans med Vad händer i Västerås? och Västmanlands läns museum Kulturmarknaden 2011! Där kunde man handla alster av lokala kreatörer och entreprenörer. Det var fantastiskt kul och en hel del människor kom förbi.

Här kommer lite bilder från eventet. Matilda Hildingsson har fotat!

 

 

Fotokurs med Sanna Nilsson

Är du intresserad av att gå en fotokurs? Sanna Nilsson kommer nu i november hålla en kurs i porträtt och kreativt fotografi/bildberättande.

”Deltagarna kommer att få arbeta med porträttet och människan i fokus, kombinerat med kreativt fotograferande och berättande med bilder. Kursen kommer även innehålla enkla grunder i studio och ljussättning.”

5 tillfällen á 1,5 timme
Måndagar 19.00 – 20.30
Västerås folkhögskola
Pris: 1670 kr
Start: 21 november 2011

Anmälan sker till snn.nilsson@gmail.com eller på hennes hemsida!

Kulturmarknad!

Den 26 november, dagen innan första advent, kommer Unga kreatörer tillsammans med Vad händer i Västerås? och Västmanlands läns museum tillsammans anordna en Kulturmarknad! Tanken är att lokala kreatörer ska få chansen att ställa ut och sälja sina verk och komma ut till den ”vanliga” massan! Mer information kommer men spara ner datumet redan nu i er digitala eller analoga kalender för detta får absolut inte missas! Hitta unika julklappar, fika gott och häng med trevliga människor på Karlsgatan 2.

Vill du sälja dina verk eller ställa ut? Kontakta Yaty Karim, Anton K. Andersson eller Nathalie Myrberg så fort som möjligt! Begränsade bord, först till kvarn gäller!